A Rezgésterápiák, azaz a XXI. század gyógymódjai

Az energia gyógyászat, azaz a rezgésterápiák az életerő aktiválását szolgáló gyógymódok, amit méltán neveznek a XXI. század gyógymódjainak. Az életerőt a jólét, a bőség, a kiegyensúlyozottság, egészség aktiválja. Természetesen ennek a negatív aspektusai gyöngítik az életerőt és aktivitást.

Energia gyógyászat lehetőségei
Fény gyógyászat
Színgyógyászat
Hangterápia
Kristály és nemeskő gyógyászat
Növények, ásványok és virágok gyógyereje
Kézrátételes gyógyítás

Új évezredünket a szupertudatosság jellemzi, azaz egy energia sáv, energia gyűrű alakul ki Földkörül, az úgymond Fotonőv, amit a tudósok 1961-ben fedeztek fel . Ehhez kell felhangolni az emberek energia szintjét, testrezgéseit, fényestjeit. A terápiák segítik a felemelkedést erre a tudatosságra. Tehát a felemelkedést szolgálják a rezgésterápiák.

Történelmi áttekintés

500 000 éve a Csendes óceánban egy magas kultúra működött, Lemuria ahol a népek egyensúlyban éltek a természettel és a kristályok energiáját használták fel az energia forrásaként.

200 000 éve működött Atlantisz, ahol a napfény energiáját használták fel energia forrásként, valamint itt is a virágok és drágakövek energiáját használták energia forrásként. Hatalmas katasztrófa vetett véget Atlantisznak és tudása szétszóródott a világban.

Egyiptom lett az egyik helyszíne a túlélők tudásának, a kibontakozásának. Hermész Triszmegisztosz ír az ottani szellemi filozófiáról, a föld és a kozmosz viszonyáról. 
A piramisok, mint energia akkumulátorok szerepeltek, arany és kvarckristályokat használtak energiaként. Virág és aroma terápia volt az erőssége a gyógyászatnak.

Görögország vitte, éltette tovább Egyiptom tudását, Pythagórasz, akinek sok-sok felismerésén túl az aura fogalmát is köszönhetjük. Valamint Hippokratész, aki nem csak az orvoslás atyaként ismerünk, hanem a hanggyógyászat felfedezőjeként is.

India e. KB 5000 évvel az Ayurvéda tudásában összegezte a prána által adott egységes energia szemléletet. Ők írták le   csakrák, aurák rendszerét, és a jóga, mint életerő gyakorlat, valamint a meditáció tudását.

Kína e. Kb. 3000 évvel élte meg a Taoizmus tanait, azaz a harmónia és egészség szimbólumaként a csi vagy ki, vagy prána energia egyensúlyát a természetben és az emberben egyaránt. A kínai kultúrának köszönhetjük a tajcsi, a csikung, az akupresszúra rendszerét is.

A mai kor tudományos szemlélete bebizonyította a sejteket körülvevő elektromágneses mező létét, és az emberi testet körülvevő energia mező létété is. Bár már Newton a XVII. Században leírta az elektromágnesesség rendszerét.
 
Rezgésterápiák

Hangterápiák

Alapja a testet alkotó 75% -os víztartalom képes a külső hangrezgések felvételére és továbbítására. Így a bennünk ért hangok, vagy zajok befolyásolják szervezetünk működését, hangulatunkat és szellemi állapotunkat is.  (ohm mantra)
Tibeti szerzetesek alkalmazták ennek a tudatosságát, részben a gyógyító hangok recsitálásával, részben hangkeltő eszközök alkalmazásával. Hanghullámok másodpercenként 300 méteres sebességgel terjednek.

Fényterápia

Már az ősi Egyiptomban is használták a fényterápiát, sőt istenként tisztelték a Nap életet, adó energiáit. A fény kettős természetét felhasználva részben elektromágneses rezgésként bio- stimulációra, részben a foton természeténél fogva a fénynyomás elvét alkalmazták kezelésekre. Szabályozzák bioritmust, az alvás és ébrenlét ritmusát. (melatonin)
A fehér fény a sejtek működését fokozza, serkenti. A színek hormon stimulációt hajtanak végre. Az UV sugarak speciális hatásai hatnak a szervezetünkre.

Színterápia

A színek a látható fény 2000 nanométeres rezgéstartományának speciális változatai 400 és 700 nanométeres szín tartományuk kapcsán. Hatnak a hangulatunkra, lelki és szellemi valamint a hormon stimuláció kapcsán fizikai minőségeinkre is
Fehér: teljesség, harmónia
Indigó: spirituális szín, meditációs képességek
Kék: nyugalom, harmónia, megbízhatóság, jóság
Zöld: gyógyító szín, harmónia, stressz ellenes szín
Sárga: fizikai és szellemi erő, energia, kreativitás
Narancs: öröm, jólét, életörömök
Piros: energia, szenvedély

Kristályterápia

A kristályok anyaga a szilícium, szilikát, ami a felemelkedésben, a szénalapú szervezetben egy magasabb rendeződést jelent, azaz átalakul. Így a kristály terápia a  gyógyító energia mintával feltöltött kristályok alkalmazását jelenti.

Alkalmazhatjuk a kristályterápiát

Aura feltöltésre, lesimításra, energetikai kiegyenlítésre 
Csakra feltöltésre 
Szervek gyógyító energiával való feltöltésére, repedések kijavítására 
Távgyógyításban küldhető a távol lévő páciens számára 
Ételek, italok, feltöltésére 
Gyógykészítmények készítésére

Egyéb rezgésterápiás módszerek

Homeopátia: ásványok rezgései
Bach-virágterápia: virágok rezgései
Kézrátételek gyógyítások, Csikung, Tajcsi, Reiki, pszi-sebészet

Népszerű bejegyzések az elmúlt 7 napban

Népszerű bejegyzések az utolsó 30 napban

Népszerű bejegyzések minden időpontban